Bent u klaar voor 2027? - Creetion

Verhuizen – bijna iedereen heeft het minstens één keer gedaan. Gemiddeld verhuizen mensen om de zeven jaar en elke keer is het een groot evenement. Hetzelfde geldt als het gaat om de transitie naar S/4HANA en het mogelijk maken van nieuwe innovaties. Verhuizen naar S/4HANA zal een digitale transformatie voor het bedrijf zijn die leidt tot een andere of nieuwe manier van werken, aanpassen of optimaliseren van bedrijfsprocessen en de deur opent voor innovaties zoals AI, Blockchain en Machine Learning.

Er zijn veel manieren om uw SAP landschap naar S/4HANA te verplaatsen. In dit artikel wil ik de conversie aanpak bespreken en de financiële aspecten onderzoeken. De aanpak is ontworpen voor klanten die hun bedrijfsprocessen naar het nieuwe platform willen brengen en de nieuwste innovaties willen doorvoeren.

Dit betekent wel overwogen keuzes moeten maken, kijken naar de kernelementen zoals financiën, supply chain, projectmanagement.

De onderstaande stappen maken deel uit van een mogelijke conversieaanpak:

 1. Overgangsbenadering
  Voorbereiding is een belangrijk aspect van de conversie. Met gereedschappen en methodologieën, kunt u de vereisten voor systeemsoftware, infrastructuurvereisten, functionele implicaties, noodzakelijke aangepaste codeaanpassingen en toepassingsgegevensmigratievereisten analyseren. Op basis van de resultaten krijg je inzicht in de afhankelijkheden en uitdagingen.
 2. Sandbox Conversion (Trail)
  Ik raad aan een kopie van uw productieomgeving te maken om de conversie voor te bereiden. Met een runbook kunt u de hoeveelheid gegevens en problemen analyseren die moeten worden opgelost. Het runbook vergemakkelijkt de gemakkelijke wandeling van de migratieactiviteiten.
 3. Legacy Data Impact Assessment
  Gegevens inconsistenties zijn een uitdaging, vooral binnen de financiële afeling. Persoonlijk gebruik ik een aantal tools om de inconsistenties te vinden en op basis van bedrijfsbehoeften bespreken, wat de beste aanpak is om deze op te lossen.
 4. Custom code
  Terwijl standaardcodes worden overgedragen van de ene software naar de andere, zijn aangepaste codes complexer. Houd hier rekening mee: analyseer de aangepaste code en laat u adviseren
 5. Conversie uitvoering
  Zodra de technische stappen zijn voltooid, loopt u op S/4HANA. Vervolg activiteiten moeten nog worden uitgevoerd om te zorgen voor een correct bedrijfsgebruik. Nadat de configuratie na de conversie is voorbereid, kan het systeem worden vrijgegeven voor de klant om het testen uit te voeren.
 6. End User Testing
  Na de voorbereiding en de runbook Walkthrough, is het belangrijk om een ​​duidelijke testaanpak te volgen. Mijn advies is niet om het belang van deze oefening te onderschatten of onvoldoende tijd te nemen, anders zou u de prijs kunnen betalen de S/4HANA .

Als u meer wilt weten over de digitale transformatie naar S/4HANA, neem dan contact op.

Meer weten?