Met het hele gezin naar de Efteling - Creetion

Creetion met partners en kinderen naar de Efteling in Kaatsheuvel geweest. Het was een super gezellige familiedag! Om 10 uur verzamelen voor de ingang van het mooiste pretpark van Nederland (of misschien zelfs wel van Europa). Daar kregen de kinderen gelijk waar ze dol op zijn: een zak snoep.

Het weer zat mee en ook de toegang was goed geregeld. Geen lange rijen, maar gelijk doorlopen en zo direct het park in. En ondanks dat het op een zaterdag in het weekend georganiseerd was, vielen ook de rijen reuze mee.

Om het iedereen naar de zin te maken, was het zo georganiseerd dat iedereen de vrijheid had om zelf invulling aan te geven hoe ze deze dag in wilden vullen. Sommige mensen gingen met groepjes collega’s op pad, die ze die dag nog beter en in een andere setting hebben, leren kennen. Teambuilding in optima forma! Anderen kozen ervoor om na weken hard werken meer de focus op het gezin te leggen. En weer anderen deden dat met meerdere gezinnen bij elkaar.

Opvallend is hoe makkelijk kinderen (die elkaar niet of nauwelijks kennen) met elkaar overweg kunnen en zich aanpassen aan een nieuwe setting. Daar kunnen sommige volwassen een voorbeeld aan nemen en van leren. Avontuurlijk wilden de meeste kids alle attracties in. Hoe harder en meer draaiend en tollend hoe beter. Helaas waren sommige kinderen een aantal attracties nog te jong of beter gezegd te klein. Veiligheid boven alles, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor elke leeftijd wat wils: van het sprookjesbos tot de Python, van de Baron 1898 tot Villa Volta en van de Ravelijn show tot Carnaval Festival.

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt en dus was het al snel lunch tijd: lekker vette hap met een drankje. Daarna weer gauw het park in om meer attracties te ervaren: Vogel Rok, Pirana, Droomvlucht …. Teveel om in één dag te doen. Of gewoon gezellig op een terrasje eten en drinken met collega’s. De dag is voorbij gevlogen en druppelsgewijs is iedereen voldaan weer naar huis gegaan. In afwachting van het volgende Creetion event!

Meer weten?