Creetion gaat duiken - Creetion

In het zwembad Merwestein in Nieuwegein is een duikclinic voor Creetion medewerkers georganiseerd.

Onderwater is alles natuurlijk net even anders dan we gewend zijn; er is geen zuurstof, je kunt niet praten, de druk op je lichaam veranderd en je ‘zweeft’ als het ware door het water. Dat is natuurlijk even wennen als je het voor de eerste keer doet. Vóór dat we het water in zijn gegaan, hebben we daarom introductie gekregen in de theorie van de sport.

Ruud Wanders is een gecertificeerd duikinstructeur met veel ervaring. Hij heeft ons alles uitgelegd over de onderwaterwereld en de uitrusting die je daarbij gebruikt. Om onderwater te kunnen communiceren met elkaar, hebben we ook de belangrijkste internationale handgebaren geleerd. Na deze introductie zijn we snel doorgegaan naar het leukste gedeelte.

Toen we wij het zwembad aankwamen hebben we allemaal de duikuitrusting aangetrokken, en zijn we het water in gegaan. Hier hebben we eerst een aantal belangrijke basistechnieken geoefend zoals het ademen door een luchtfles, het dalen en stijgen met behulp van het trimvest en het klaren van je oren. Toen iedereen een beetje comfortabel was konden we echt beginnen. We zijn dieper naar beneden gegaan en hebben daar verschillende spelletjes gespeeld om te oefenen met de veranderde omstandigheden. Een van die spelletjes was bijvoorbeeld het overgooien met een frisbee. Dat was een stuk lastiger dan gedacht!

Na de duikclinic zijn we gezamenlijk nog het café in gegaan om gezellig na te praten over onze ervaring, onder het genot van een drankje en bitterballen.

Naast een leuke activiteit was dit personeelsuitje ook erg nuttig voor de teambuilding. Communiceren met gebarentaal is moeilijker, je moet soms meer op lichaamstaal en mimiek letten om elkaar te begrijpen. Samen leren, samen de onderwaterwereld ontdekken en elkaar daarbij helpen, maar vooral samen plezier maken. Die onderdelen zorgen voor een sterkere band met je collega’s. Prettige collega’s zullen bijdragen aan een fijne sfeer op de werkvloer. Hierdoor kunnen we met z’n allen, elke dag weer, topkwaliteit blijven leveren aan onze klanten.

Meer weten?